DOĞUM ÇANTASI HAZIRLAMA NASIL YAPILIR ?


DOĞUM ÇANTASI HASTANE LİSTESİ

Şüphesiz ki yaşamın en tatlı telaşlarından biri, ailenin en minik bireyini beklerken yapılan hazırlıklar. Varlığından haberdar olduğunuz anda koşulsuz bir sevgiyle dolan yüreğiniz bebeğiniz için her zaman en iyisini diler, her şeyin kusursuz olmasını ister. Bunun için de bebek odası çok büyük bir özen ve mutlulukla hazırlanır. Bir yandan dokunmaya kıyamayacağınız o minicik giysiler dolaplardaki yerlerini alırken diğer yandan sevdiklerinizden gelen düşünceli hediyeler evdeki heyecan havasını arttırır. Ve nihayet son aylara yaklaşırken doğum planları yapılmaya, hastane doğum çantası hazırlanmaya başlanır. Doğum sonrasında ihtiyaç duyulacak eşyaların önceden hazırlanması ve kolay ulaşılabilir bir yerde büyük günü beklemesi oldukça önemlidir. Çünkü eksiksiz bir çantanın hazır bir şekilde beklediğini bilmek hem anne-baba adaylarının kendini daha rahat hissetmesini sağlar hem de doğum telaşı içerisindeki aileyi bir şey unutma endişesi yaşamaktan kurtarır.
İçerik Listesine Dön

DOĞUM ÇANTASI NE ZAMAN HAZIRLANMALI ?


Doğum çantası ne zaman hazırlanmalı? 

Hastaneye götürülecek eşyaların yerleştirileceği çantayı dilediğiniz zaman hazırlamaya başlayabilirsiniz. Fakat bu sürece doğuma daha uzunca bir zaman varken başlamak, içerisine koyacağınız kıyafetlerin havasız kalmasına sebep olur. Ayrıca aylar önce yerleştirdiğiniz çantanın içerisinde neler olduğu unutacağınız için sık sık kontrol etme gereği duyabilirsiniz. Uzmanlar doğum çantası kaçıncı haftada hazırlanmalı sorusunun cevabını 32. hafta olarak veriyorlar. Hamileliğin 8. ayına denk gelen bu zaman zarfı yaklaşan doğumun hazırlıklarını tamamlamanız için oldukça uygun bir dönem olarak kabul ediliyor. Bu noktada belirtmemiz gereken önemli bir husus var. Eğer çoklu gebelik söz konusuysa veya anne adayının erken doğum ihtimali varsa tedbiri elden bırakmamak adına 25. haftadan itibaren doğum çantası hazırlama çalışmalarına başlamanızı öneririz.
İçerik Listesine Dön

DOĞUM ÇANTASI NASIL HAZIRLANIR ?


Doğum çantası nasıl hazırlanır?

Büyük günü beklerken yapılan hazırlıkların çoğu bebek odaklıdır. Her şey ona göre alınır, onun konforu ön planda tutulur. Ama elbette bu tatlı telaş sürecinde çiçeği burnunda annenin de ihtiyaçları olacağını unutmamak gerekiyor. Bu yüzden hastanede kalınacak zaman boyunca gereksinimleri karşılayacak çanta hazırlanırken yeni doğacak bebek kadar anne adayının nelere ihtiyaç duyabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Her şeyden önce bu süreci daha verimli hale getirmek için size önerimiz bir doğum çantası hazırlama listesi yapmanız olacak. Çünkü çantaya konulacak malzemelerin bir listesini yapmak işinizi ciddi anlamda kolaylaştırır. Zaman içerisinde aklınıza gelen şeyleri listenize ekleyebilirsiniz. Alışverişe çıktığınızda ihtiyacınız olan malzemeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Ayrıca son aşamada çantanızda eksik var mı diye kontrol etmek için hazırladığınız listeyi kullanabilirsiniz. Doğum sonrasında hastanede kalış süresi genel olarak 1-3 gün arasındadır. Elbette doğum yöntemine ve anne ile bebeğin sağlık durumuna göre bu sürede değişiklikler olabilir. Ama en sağlıklısı hastanede 3 gün geçirecekmiş gibi düşünmek ve çantaya her gün için ayrı kıyafetler koymaktır. Bunların yanında dilerseniz doğum hastane çantası hazırlamadan önce yatış yapacağınız hastaneyle görüşerek size sağlayacakları eşyaları da öğrenebilirsiniz.
İçerik Listesine Dön

ANNEYE AİT DOĞUM ÇANTASI İÇİNDE NELER OLMALI ?


Anneye ait doğum çantası içinde neler olmalı?
Anne için çanta hazırlanırken konfor ve kolaylık ilkeleri ön planda tutulmalıdır. Hem giyilmesi daha kolay olduğu için hem de ped ve çamaşır değiştirme ihtiyacı duyulabileceği için pijama yerine gecelik tercih edebilirsiniz. Bu noktada seçeceğiniz geceliklerin bebeği emzirirken rahatlık sağlaması açısından önden ilikli olmasına, terletmeyen ve çabuk kuruyan pamuklu kumaşlardan yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Annelerin doğum sonrasında en çok ihtiyaç duydukları şeylerden biri de bolca temiz çamaşır ve hijyenik kadın pedidir. Özellikle iç çamaşırlarının yıkanması zor olacağı için yanınıza yeterli miktarda aldığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca daha kolay hareket etmek için terlik, terli sırtı koruması için şal ve sabahlık da olmazsa olmazlardan. Annenin bebeğiyle geçireceği ilk tecrübeleri kolaylaştırmak için emzirme yardımcılarına ve kendini daha iyi hissedebilmek için kişisel bakım ürünlerine de ihtiyacı olacaktır. Tüm bunların yanında hastaneye verilecek evrakları, bu benzersiz anıyı ölümsüzleştirecek elektronik aletleri ve taburcu olduktan sonra giyilecek günlük bir kıyafeti de unutmamak gerek.
İçerik Listesine Dön

ANNE DOĞUM ÇANTASI LİSTESİ


Anne doğum çantası listesi:
  • Hamilelik dosyası Hastane evrakları Cüzdan
  • 3 adet gecelik veya pijama takımı
  • Şal veya gecelik
  • Bol miktarda iç çamaşırı/atlet
  • Terlik 1-2 çift çorap
  • Hijyenik ped Birkaç adet havlu
  • Taburcu günü için rahat kıyafetler
  • Göğüs pompası 2 adet emzirme sütyeni
  • Göğüs pedi Göğüs ucu kremi Şampuan ve saç kremi
  • Diş fırçası ve diş macunu
  • Vücut nemlendirici losyon ve dudak kremi Kirli torbası

Bu listeyi hem çantayı hazırlarken hem de kontrol ederken kullanabilirsiniz. Son olarak annenin eşyaları bebeğinkilerden daha fazla yer tutacağı için doğum çantası modelleri arasından iç hacmi geniş bir parça seçmenin hem yerleştirme hem de kullanım açısından kolaylık sağlayacağını da ekleyelim.
İçerik Listesine Dön

BEBEĞİNİZİN DOĞUM ÇANTASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER


Bebeğinizin doğum çantası için gerekli malzemeler nelerdir?
Gelelim hayata gözlerini açan minicik bedenin yaşamdaki ilk ihtiyaçlarına. Elbette bebeğin gereksinimleri minik boyutlardaki parçalar olacağı için küçük bir çanta yeterli olacaktır. Yeni doğacak bebeğiniz için kıyafet seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey hassas tenini rahatsız etmeyecek kumaşlar tercih etmektir. Piyasada doğum çantası seti veya hastane çıkış seti şeklinde satılan paketler mevcut. Dilerseniz bunlardan birini de tercih edebilirsiniz. İsterseniz bebeğinizin ilk günler için ihtiyaçlarını ayrı ayrı da alabilirsiniz. Gönlünüze göre. Yedek olması açısından tüm giysilerinden 2-3 adet almanızda fayda var. Bebeğinizin hastanede giyeceği kıyafetleri çantaya yerleştirmeden önce yıkayıp ütülemeyi ihmal etmeyin. Kıyafetlerin yanında bebeğiniz için hijyen ürünleri de bulundurmanız gerekiyor. Doğum çantası için alacağınız bez, krem ve ıslak mendil gibi yavrunuzun cildiyle direkt temas edecek ürünlerin yeni doğana uygun içeriklerde olmasına özen göstermelisiniz. Dilerseniz sizler için hazırladığımız yeni doğan bebeklere özel ürünlerden oluşan ilk dokunuş paketi ile bebeğinizin pamuk cildini güvenle sarmalayabilirsiniz.
İçerik Listesine Dön

BEBEK DOĞUM ÇANTASI LİSTESİ


Bebek doğum çantası listesi: 
  • Tulum Çıtçıtlı body
  • Pijama altı Eldiven Zıbın
  • Yelek veya hırka
  • Çorap Önlük
  • Banyo havlusu
  • Şapka Mevsime uygun kalınlıkta 2 adet battaniye
  • Biberon Emzik Alt değiştirme örtüsü
  • Bebek bezi Islak mendil
  • Pişik kremi Bebek şampuanı
  • Bebek koltuğuna uygun ana kucağı
  • Çarşaf (hastanenin verdiklerini kullanmak istemezseniz)

Bebeğiniz için yanınıza kıyafet alırken mevsim sıcaklıklarına dikkat etmelisiniz. Sıcak günlerde ince kıyafetler ve yüzünü güneşten koruyacak şapkalar yeterli olacaktır. Eğer doğumunuz kış günlerine denk geliyorsa bebeğinizin eve gidiş yolunda soğuk havalara uygun bir battaniyeye ihtiyacı olacak demektir.
İçerik Listesine Dön

DOĞUM ÇANTASI İÇİNE BAŞKA NELER EKLENE BİLİR


Doğum için hastane çantası içerisine başka neler eklenebilir?
Doğum çantasında yeriniz kaldıysa heyecanla beklenen büyük gün için temel ihtiyaçlar dışında ufak tefek eklemeler de yapabilirsiniz.
Örneğin;
Annenin kişisel bakımı için makyaj malzemeleri Anne ve bebeğe refakat edecek eş ve aile fertlerini için yedekler Doğum sonrasında annenin bedenini rahatlatacak masaj yağları Misafirlerin ve taze anne-babanın duygularını yazabileceği bir anı defteri Anne-babayı rahatlatacak kitap veya dergiler Eğer başka çocuğunuz varsa hastaneye ziyarete geldiğinde ona kendini iyi hissettirecek bir küçük hediye ya da çikolata Sevdiğiniz atıştırmalıklar Fotoğraf makinesi Bunlar gibi temel gereksinimlerin yanında ekstra olarak sayabileceğimiz malzemelerden kendi keyfinize uygun olanları da çantaya ekleyebilirsiniz.
Tabii çok abartmayın ve çantanın çok ağır olmamasına özen gösterin. Tüm bu hazırlıkları yaptıktan ve doğum çantası listesinde yazanları tek tek kontrol ettikten sonra çantanızı kolay ulaşabileceğiniz bir yere koyun ve bebeğinizle buluşacağınız günü gönül rahatlığıyla bekleyin.
İçerik Listesine Dön

BU LİSTEDEKİLER EKSİK VEYA FAZLA OLA BİLİR ÇÜNKÜ GENEL OLARAK BİLGİ VERİLMİŞTİR EKSİK GÖRDÜKLERİNİZİ EKLEYE BİLİR YADA FAZLA GÖRDÜKLERİNİZİ ÇIKARTA BİLİRSİNİZ...

YORUM BIRAKIN

TEŞEKKÜRLER

Yapılan yorumlar ADMİN tarafından incelenip yayınlanacaktır. *

Daha yeni Daha eski