HAFTA HAFTA HAMİLELİK SÜRECİ

Hafta Hafta Hamilelik Bebeğinizin ilk vuruşunu ne zaman hissedebileceğinizi veya ilk ultrason randevunuzu ne zaman alacağınızı bilmek ister misiniz? Hamileliğinizin her haftasında sizin ve bebeğinizin değişimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin; gebeliğiniz ilerledikçe yeni gelişmeler ve kilometre taşları getirir. Bebeğiniz günden güne değişiyor ve vücudunuz ayak uyduruyor. Bu haftalık hamilelik takvimi kılavuzuyla içeride ve dışarıda neler olduğunu öğrenin. Hamileliğiniz haftalar geçtikçe yeni gelişmeler ve kilometre taşları getirdiğinden, hamileliğinizin her haftasında size ve bebeğinize ne olmasını bekleyebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin. Bebeğiniz günden güne değişiyor ve vücudunuz ayak uyduruyor. Bu haftalık hamilelik takvimi kılavuzuyla neler olduğunu ve neden olduğunu öğrenin. Gebe veya hamile kalmaya çalışırken göz önünde bulundurmanız gereken önemli konular vardır, örneğin: .sağlıklı beslenme .gebelik bakımı (doğum öncesi bakım da denir) .doğum hakkında vermeniz gereken kararlar .yaygın hamilelik sorunları ile başa çıkmak .hafta hafta gebelik sürecinde bir şeyler ters gittiğinde, Tüm bunları öğrenebilir ve bebeğinizin gelişimi hakkında daha fazla bilgiyi hafta hafta hamilelik içeriğimde okuyabilirsiniz. Gebelik, annenin son adet döneminin ilk gününden itibaren 40 hafta olarak sayılır. Tahmini doğum tarihiniz sadece size rehberlik etmek içindir.

HAFTA HAFTA HAMİLE REHBERİ





2. HAFTA HAMİLELİK

HAFTA HAFTA HAMİLELİK SÜRECİ


İlk üç aylık dönem Döllenme ve implantasyondan sonra, bebek ilk başta sadece bir embriyodur : tüm organların ve vücut parçalarının gelişeceği iki hücre tabakası. Hızlı büyüyen bebeğiniz, kısa süre sonra barbunya büyüklüğünde ve sürekli hareket ediyor. Kalp hızla atıyor ve bağırsaklar oluşuyor. Tomurcuklanan oğlunuzun veya kızınızın kulak memeleri, göz kapakları, ağzı ve burnu da şekilleniyor.

Hafta hafta hamilelik 2. hafta Potansiyel olarak hayat değiştiren bir hafta. Yumurtlayacaksınız ve yumurta spermle karşılaşırsa, hamileliğe giden yolda olacaksınız!


3. HAFTA HAMİLELİK

HAFTA HAFTA HAMİLELİK SÜRECİ


Hafta hafta hamilelik 3. hafta Bebeğiniz, hızla çoğalan birkaç yüz hücreden oluşan, blastosist adı verilen küçük bir top şeklindedir.

Devamını Oku

4. HAFTA HAMİLELİK

HAFTA HAFTA HAMİLELİK SÜRECİ


Hafta hafta hamilelik 4. hafta Rahminizin derinliklerinde, bebeğiniz iki katmandan oluşan bir embriyodur ve ilkel plasentanız gelişiyor.

Devamını Oku

5. HAFTA HAMİLELİK

HAFTA HAFTA HAMİLELİK SÜRECİ


Hafta hafta hamilelik 5. hafta Küçük embriyonuz hızla büyüyor ve göğüs ağrısı ve yorgunluk gibi hamilelik rahatsızlıklarını fark ediyor olabilirsiniz.

Devamını Oku

6. HAFTA HAMİLELİK

HAFTA HAFTA HAMİLELİK SÜRECİ


Hafta hafta hamilelik 6. hafta Bebeğinizin burnu, ağzı ve kulakları şekillenmeye başlıyor. Sabah bulantısı ve lekelenme yaşıyor olabilirsiniz.

Devamını Oku

7. HAFTA HAMİLELİK

HAFTA HAFTA HAMİLELİK SÜRECİ


Hafta hafta hamilelik 7. hafta Bebeğiniz hala küçük kuyruğu olan bir embriyo ellerini ve ayaklarını oluşturuyor. Rahminizin boyutu iki katına çıktı.

Devamını Oku

8. HAFTA HAMİLELİK

HAFTA HAFTA HAMİLELİK SÜRECİ


Hafta hafta hamilelik 8. hafta Hissetmeseniz de bebeğiniz sürekli hareket ediyor. Bu arada, doğum öncesi testler hakkında kararlar veriyor olabilirsiniz.

Devamını Oku

9. HAFTA HAMİLELİK

HAFTA HAFTA HAMİLELİK SÜRECİ


Hafta hafta hamilelik 9. hafta Şimdi neredeyse 2.5 cm uzunluğunda, bebeğiniz daha insan gibi görünmeye başlıyor. Muhtemelen belinizin kalınlaştığını fark etmişsinizdir.

Devamını Oku

10. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 10. hafta Bebeğiniz gelişimin en kritik bölümünü bitirdi! Organlar ve yapılar yerinde ve büyümeye hazır.

Devamını Oku

11. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 11. hafta Bebeğinizin elleri yakında açılıp yumruk haline gelecek ve diş etlerinin altında minik diş tomurcukları belirecek.

Devamını Oku

12. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 12. hafta Ufaklığınızın ufacık ayak parmakları kıvrılabilir, beyni hızla büyüyor ve böbrekleri idrar çıkarmaya başlıyor.

Devamını Oku

13. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 13. hafta İlk üç aylık dönemin son haftası! Bebeğiniz artık mükemmel parmak izlerine sahip ve neredeyse 7.5 cm uzunluğunda.

Devamını Oku

14. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 14. hafta Bebeğiniz minik yüz hatları ile farklı ifadeler yapıyor. Bu haftalarda daha enerjik ve daha az mide bulantısı hissediyor olabilirsiniz.

Devamını Oku

15. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 15. hafta Bebeğiniz ışığı algılayabilir ve tat tomurcukları oluşturur. Burun tıkanması bu haftalarda hamilelik semptomu olarak görülebilir.

Devamını Oku

16. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 16. hafta Bir büyüme hamlesine hazırlanın. Önümüzdeki birkaç hafta içinde bebeğiniz kilosunu ikiye katlayacak ve boyuna birkaç santim ekleyecektir.

Devamını Oku

17. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 17. hafta Bebeğinizin iskeleti yumuşak kıkırdaktan kemiğe doğru değişiyor ve göbek kordonu giderek güçleniyor ve kalınlaşıyor.

Devamını Oku

18. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 18. hafta Bebeğinizin cinsel organları, ultrasonda görülebilecek kadar gelişmiştir. Açlık hissi ve iştahınızın artması artık normal.

Devamını Oku

19. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 19. hafta Devam edin ve şarkı söyleyin: Bebeğiniz sizi duyabilir! Ve yanlarınız ağrıyorsa, yuvarlak bağ ağrısı olabilir.

Devamını Oku

20. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 20. hafta Tebrikler, hamileliğinizin yarısına geldiniz! Bebeğiniz artık daha fazla yutuyor ve mekonyum üretiyor.

Devamını Oku

21. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 21. hafta Bebeğinizin hareket ettiğini mi hissediyorsunuz? Bu erken çarpıntılar tam teşekküllü vuruşlara dönüşecek. Harika gerçek: Artık kaşları var!

Devamını Oku

22. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 22. hafta Bebeğiniz minyatür bir yenidoğan gibi görünmeye başlıyor. Ve büyüyen karnınız bir el mıknatısına dönüşüyor olabilir.

Devamını Oku

23. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 23. hafta Hareket halindeyken bebeğiniz hareketi hissedebilir. Çok yakında ayak bileklerinizde ve ayaklarınızda şişlik fark edebilirsiniz.

Devamını Oku

24. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 24. hafta Bebeğiniz bir mısır başağı gibi uzun ve zayıf. Ve büyüyen rahminiz artık bir futbol topu büyüklüğünde.

Devamını Oku

25. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 25. hafta Ufaklığınız biraz bebek yağı eklemeye ve daha fazla saç çıkarmaya başlıyor. Saçınız da ekstra parlak görünebilir.

Devamını Oku

26. HAFTA HAMİLELİK


Hafta hafta hamilelik 26. hafta Bebeğiniz küçük miktarlarda amniyotik sıvıyı solur ve verir, bu da solunum için iyi bir uygulamadır.

Devamını Oku

27. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 27. hafta Gıdıklanıyor musun? Bebeğinizin hıçkırması olabilir. Ayrıca gözlerini açıp kapatıyor ve hatta parmaklarını emiyor.

Devamını Oku

28. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 28. hafta Bebeğiniz küçük miktarlarda amniyotik sıvıyı solur ve verir, bu da solunum için iyi bir uygulamadır.

Devamını Oku

29. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 29. hafta Bebeğinizin kasları ve akciğerleri olgunlaşmaya devam ediyor ve gelişmekte olan beynine yer açmak için başı büyüyor.

Devamını Oku

30. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 30. hafta Bebeğiniz şimdi neredeyse 1,3 kilogram ağırlığında. Bu arada, ruh hali değişimleri, beceriksizlik ve yorgunlukla mücadele ediyor olabilirsiniz.

Devamını Oku

31. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 31. hafta Bebeğinizin güçlü tekmeleri sizi geceleri ayakta tutuyor olabilir ve siz de Braxton Hicks kasılmalarını hissediyor olabilirsiniz.

Devamını Oku

32. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 32. hafta Bebeğiniz şişiyor! Bu arada, genişleyen rahminiz mide ekşimesine ve nefes darlığına neden olabilir.

Devamını Oku

33. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 33. hafta Bebeğiniz şu anda 1,8 kilogramdan biraz fazla ağırlığındayken, bacaklarınızı oynatıyor ve yatakta rahat etmekte zorlanıyor olabilirsiniz.

Devamını Oku

34. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 34. hafta Bebeğinizin merkezi sinir sistemi ve akciğerleri olgunlaşıyor. Baş dönmesi ve yorgunluk sizi yavaşlatıyor olabilir.

Devamını Oku

35. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 35. hafta Bebeğiniz rahminizde takla atamayacak kadar rahattır, ancak yine de daha az dramatik olsa da hareketleri sık hissedeceksiniz.

Devamını Oku

36. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 36. hafta Bebeğiniz günde yaklaşık 20gram alıyor. Doğum tarihinize yaklaşırken pelvisinize ilerlediğini hissedebilirsiniz.

Devamını Oku

37. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 37. hafta Bebeğinizin beyni ve ciğerleri olgunlaşmaya devam ediyor. Daha fazla vajinal akıntınız ve ara sıra kasılmalarınız olabilir.

Devamını Oku

38. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 38. hafta Bebeğinizin sağlam bir kavrayışı var ve bunu yakında şahsen test edebilirsiniz! Bu arada, preeklampsi belirtilerine dikkat edin.

Devamını Oku

39. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 39. hafta Bebeğiniz bu hafta tam vadeli ve dünyayı selamlamayı bekliyor! Suyunuz gelirse, kadın doğum uzmanınızı arayın.

Devamını Oku

40. HAFTA HAMİLELİK



Hafta hafta hamilelik 40. hafta Bebeğiniz küçük bir balkabağı büyüklüğünde! Hala hamileyseniz endişelenmeyin, doğum tarihinin geçmesi yaygındır.

Devamını Oku

41. HAFTA HAMİLELİK

Hafta hafta hamilelik 41. hafta Ne kadar rahat olursa olsun bebeğiniz içinizde daha fazla kalamaz. Doğurmaya başlayacaksın ya da yakında indükleneceksin..

ANASAYFA
İçerik Listesine Dön


YORUM BIRAKIN

TEŞEKKÜRLER

Yapılan yorumlar ADMİN tarafından incelenip yayınlanacaktır. *

Daha yeni Daha eski