EMZİRME DÖNEMİNDE GÖĞÜS UCU YARASI NASIL GEÇER ?

EMZİRME DÖNEMİNDE GÖĞÜS UCU YARASI NASIL GEÇER ?

Anneler için şüphesiz en keyifli anlardan biri bebeklerini emzirdikleri zamanlardır. Bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra onu kendi sütünüzle beslemeye başlarsınız ve aranızdaki bağ kuvvetlenir. Doğumdan hemen sonra emzirilmesi gereken bebeğin, hayata gözlerini açtığı andan itibaren, ihtiyacı olan her şey anne sütünün içinde vardır. Anne sütünün içeriği, bebeğin büyümesiyle birlikte, değişen ihtiyaçlarına uygun olarak farklılaşır.Uzmanlar bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesini önerir. Emzirmeye yeni başlayan annelerde göğüs ucunda yaralar oluşabilir. Bu yaralar oluştuktan sonra emzirmek zorlaşsa ve bebek her emmeye başladığında acı çekilse de emzirmeyi bırakmak yerine, yarayı iyileştirici yollara başvurulmalıdır. Zaman zaman göğüs ucu yaraları annelerin bebeklerini erken sütten kesmelerine bile neden olabilir. Göğüs ucu yaraları memenin ve memeyi çevreleyen kahverengi küçük alan boyunca oluşan hassaslaşmış cilt kısımlarıdır. Doğru emzirme teknikleri ve koruyucu ürünler ile meme ucu yaraları kâbusunuz olmasın!



Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yarası Neden Oluşur?

Bebekler emme refleksiyle doğsalar da memeden süt getirmeyi deneyerek öğrenirler. Öncelikle bebeğinizi emzirmeye başlarken onu doğru pozisyonda tuttuğunuzdan emin olmalısınız. Göğüs ucunda oluşan yaraların en önemli nedenlerinden biri emzirme pozisyonunun yanlış olmasıdır. Göğsünüze hafifçe bastırarak bebeğin ağzına meme başını yerleştirmelisiniz. Meme ucunun, bebeğin ağzına tam olarak girmesi gerekir. Bebek, sadece meme ucunu alır ve emmeye çalışırsa yara oluşumuna zemin hazırlanmış olur.
Bebek emme sırasında dilini geri çekerek emmeye çalışır ve bu sırada ağzına süt gelirse de emmeyi yanlış bir şekilde öğrenmiş olur. Yanlış şekilde emmeye çalışan bebeğin her emme hareketinde meme tahriş olmaya ve sızlamaya başlar. Devamında ise meme ucunda kanamalar oluşabilir. Meme ucunda başlayan sızlamaların önüne geçildiğinde yara oluşumu engellenebilir. Bazı annelerde meme ucu, istenilen büyüklükte olmayabilir.
Böyle durumlarda, bebek emmekte zorlanabilir. Meme ucu tam kavranmadığı için hem bebek emmeye devam etmek istemez hem de annenin göğsünde ağrı oluşabilir. Bebeğin emmeyi bırakmaması için göğüs ucuna yerleştirilen silikon uçlardan alınabilir. Meme ucuna doğru şekilde yerleştirilen silikon başlıklar, bebek için daha iyi bir emme konforu sağlayabilir. Bebek emmeye devam ettikçe göğüs ucu zamanla büyür ve hiçbir desteğe gerek kalmayabilir.
Sürekli olarak ıslanıp kuruyan meme ucu, nem ve sıcaklığın etkisiyle de çatlamaya başlayabilir. Emzirmenin sonraki dönemlerinde de yaralar oluşuyorsa, bunun nedeni nemli kalan meme ucu olabilir. Göğsü nemli kalmaktan ve birikmiş sütün neden olabileceği mantar enfeksiyonlarından da korunmak gerekir. Göğüs uçlarında yara oluşumunu engellemek için %100 doğal ve organik Mustela Göğüs Ucu Kremini düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yarasına Ne İyi Gelir?

Bebeğiniz emmeye devam ederken, göğsünüzde sızlamalar hissetmeye başlayabilirsiniz. Her emzirme zamanı yaklaştığında ertelemeye ve kaçınmaya başlayabilirsiniz. Göğüs ucunuzda hissettiğiniz ilk belirtiler ortaya çıktığı andan itibaren önlemlerinizi almazsanız bu sızılar yaraya ve hatta iltihap oluşumuna kadar gidebilir. " Gögüs ucu yaralarına ne iyi gelir? " diye merak edenler için birkaç öneriyi sizlere sunuyoruz:
Emzirmeden sonra, göğüs ucunuza, sıcak uygulamak doğru olmayacağından dolayı, ılık kompres yapabilirsiniz. Bu yöntemle, rahatladığınızı hissedeceksiniz. Meme ucunun nemli kalmaması gerektiğinden dolayı pamuk içeren göğüs pedleri kullanabilirsiniz. Meme ucundan gelen süt sızıntıları sebebiyle, göğüs pedinizi sık sık değiştirmelisiniz. %100 doğal ve organik içeriğe sahip Mustela Göğüs Ucu Kremi kullanabilirsiniz. Göğüs uçlarınızın nem ihtiyacını doğal ve organik içeriği sayesinde karşılayan Mustela Göğüs Ucu Kremi, bebeğinize zararlı herhangi bir madde içermediği için güvenle kullanabilirsiniz.

Göğüs Ucu Acıması Neden Olur?

Bebeğine yeni kavuşan annelerde, emzirmeyle birlikte göğüste bazı problemler oluşabilir. Bebeğin sık sık emmemesi veya göğsü tam olarak boşaltamadığı durumlarda göğüste ağrılar oluşabilir. Bebekler, çok dolu bir memeyi emmekte zorlanabilir. Böyle durumlarda, memeyi biraz sağarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Kullandığınız sütyen, göğsünüzü çok sıkarsa da göğüste ağrıya neden olabilir. Bebeğin emmeyi yeni öğrendiği ilk zamanlarda, göğsü elinizle kaldırıp ona doğru yaklaştırmanız gerekebilir. Bebeğin başının altına destekleyici bir yastık da koyabilirsiniz. Elinizle göğsünüze destek verirken; başparmağınızın üstte, diğer parmaklarınızın altta olmasına dikkat etmelisiniz. Parmaklarınızın meme çevresindeki kahverengi alandan uzakta olması, bu alanın bebeğin ağzında olması açısından önemlidir.
Kadınlarda meme ucunun şeklinden dolayı emme sorunları yaşanabilir. Düz, şişmiş veya batık meme uçları bebeğin emmesini zorlaştırabilir. Böyle durumlarda meme ucunu çıkaran cihazlardan faydalanılabilir. Memenin ucu, olması gerektiğinden daha büyükse, bebeğin damağını tıkayabileceğinden dikkatli olmakta fayda var.
Göğüs Ucu Yarası Olmaması İçin Neler Yapılmalı?
Satın aldığınız Göğüs Ucu Kremini, emzirme döneminde de kullanmaya devam edebilirsiniz. Lanolin içermeyen kremi, bebeğinizi emzirmeden önce göğüs ucunuza sürdükten sonra durulamanız gerekmez. Göğüs ucunda kullanacağınız kremin; alerjik etki gösterebilen, cildi tahriş edebilen bir kimyasal olan lanolin maddesini içermemesi önemlidir. Bebeğiniz ve kendiniz için güvenle kullanabileceğiniz bir marka olan Mustela'nın, yeni Göğüs Ucu Kremi lanolin içermez. Böylece kremi göğüs ucunuza uyguladıktan sonra, silmeye gerek duymadan emzirebiliyorsunuz. Hayvansal içerikli bir madde olan lanolin, taşıdığı pestisit riski nedeniyle hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı üzerinde zararlı etkilere sahiptir.
Emzirmeden dolayı hassaslaşan göğüs uçlarınız için, %100 doğal ve organik içeriğe sahip olan, Mustela kremi deneyebilirsiniz. Mustela göğüs ucu çatlak kremi, cildi besleyerek nemlendirir ve yara oluşumunu engeller. Yatıştırıcı ve yara oluşumunu engelleyici özelliği ile dikkat çeken ürün, kullanım kolaylığı ile de tercih edilir. Emzirme sonrasında rahatlama sağlayan doğal ürün, cildi yenileyerek yaraların iyileşmesini sağlar. %100 doğal olan krem, parfüm içermediği için bebeğinizi ve sizi rahatsız etmez. Emzirme dönemini konforlu bir şekilde sürdürebilirsiniz. *KHAKI*
Bu yazıdaki Bazı yörelerde emziren anneler göğüs ucu yarasına soğan sürmektedir. Ancak bu uygulama bebekte meme reddine neden olmaktadır. Memenin sadece anne sütü kokması, bebeği emmeye teşvik edecektir. Bu nedenle soğan sürmeniz önerilmez. .
Göğüs Ucu Yarasına Ne İyi Gelir? 7 Doğal Çözüm
AYVA ÇEKİRDEĞİ SUYU

İlk defa bebek sahibi olan anneler bazen emzirme sürecinde zorlanabilir. Alışma süreci geçene kadar meme ucunda yaralar oluşur. Bu yaraları iyileştirmenin yollarından biri ayva çekirdeği suyudur. Göğüs ucu yarasına ayva çekirdeği suyu sürmek için birkaç adet ayva çekirdeğini sıcak suda bekletin. Bekleyen çekirdekler özünü suya verecektir. Bu suyu ılık şekilde meme ucuna masaj yaparak uygulayın. Düzenli uygulama sonucunda meme ucundaki hücreler onarılır ve yaralar ortadan kalkar. Böylece bebeğiniz istekli şekilde emmeye başlar.

Organik Zeytinyağı

Göğüs ucu yarasına kesin çözüm arayanlar her derde deva olan zeytinyağını kullanabilir. Zeytinyağı, emmekten hasar görmüş meme uçlarını hızlıca iyileştirir. Her emzirme sonrasında birkaç damla zeytinyağını yaralı meme ucuna sürmeniz önerilir. Zeytinyağındaki onarıcı maddeler, meme ucunun iyileşmesine yardım edecektir. Bebeğiniz huzurla emerken siz de acı çekmekten kurtulabilirsiniz.

Anne Sütü

Göğüs ucu yarasını geçiren doğal yöntemlerden biri de anne sütüdür. Bu yöntemi denemek için her emzirme öncesinde meme uçlarından bir damla süt çıkarın. Sütün meme çevresine sürün ve memenin nemlenmesini sağlayın. Anne sütünde var olan besleyici ve onarıcı mineraller meme ucunun sağlığını yerine getirecektir. Ayrıca meme ucunda süt kokusu olacağı için bebeğiniz sizi daha istekli emecektir. Bu durum süt miktarının da artmasına yardım etmektedir.

Çay Ağacı Yağı

Antioksidan etkili çay ağacı yağı, yaraları iyileştiren etkiye sahiptir ve göğüs ucu yaralarında etkili sonuçlar vermektedir. Göğüs ucunda oluşan yaraları ve ağrıyı iyileştirmek için çay ağacı yağını her emzirme sonrasında uygulayın. Bir sonraki emzirmeye geçerken göğüs ucunu ılık suyla temizleyin. Çay ağacı yağını düzenli şekilde kullanarak yaralardan kurtulabilirsiniz.

Aloe Vera Yağı

Cilt sağlığını koruma görevi olan aloe vera yağı, emziren annelerin imdadına koşuyor. Aloe vera yağını göğüs ucundaki yaraları iyileştirmek için kullanmanız önerilir. Düzenli kullanım sonunda, meme ucu hasarları onarılır ve emzirme anında ağrı hissedilmez. Masaj yaparak aloe vera yağını göğüs ucuna ve çevresine sürebilirsiniz.

Sarı Kantaron Yağı

Göğüs ucu yarasına kantaron yağı sürmek en popüler yöntemlerden biridir.
Kantaron yağının yapısında yer alan hücre onarıcı mineraller, meme ucundaki kızarıklık ve yaraları hızlıca iyileştirir.
Kantaron yağını her gece göğüs ucuna sürmeniz ve düzenli şekilde kullanmanız tavsiye edilmektedir.
Birkaç deneme sonrasında göğüs ucunun rahatladığını fark edeceksiniz.

Vazelin

Pek çok vitamin içeren vazelin, emziren annelerin sıkça kullandığı bir kremdir.
Vazelini hasar görmüş göğüs ucuna masaj yaparak sürebilirsiniz.
Emzirme öncesinde meme ucunu anne sütüyle temizleyerek daha rahat bir emzirme yapabilirsiniz.
Vazelin, memeyi rahatlatan yaraları onararak etkili bir destek olacaktır.

YORUM BIRAKIN

TEŞEKKÜRLER

Yapılan yorumlar ADMİN tarafından incelenip yayınlanacaktır. *

Daha yeni Daha eski